Home · FAQ · New Posts · My Posts · PMs · Search · Members · Members Map · Calendar · Profile · Donate · Register · Log In |
Home > Romanian > "Transmission Fault, Traction Reduced" |
|
|
irinel_g Member Since: 06 Nov 2010 Location: Craiova Posts: 213 |
multumesc inca odata . Am coborat la masina, a mea e automata, am pus contactul si am tinut mana pe motoras. Nimic. O sa incerc sa o desfac impreuna cu acel modul pe care scrie Haldex. Daca e doar motorul se poate repara cred, dar daca e modulul electronic ... la revedere..... . Si oare aia de la service de unstiu ce e, pompa sau modulul....sau pretul e pentru amandoua? .....Maine il desfac. Inca odata multumiri. |
||
22nd Sep 2014 7:38 pm |
|
Am demontat atat pompa cat si modulul acela. Am alimentat pompa si se pare ca e OK , se invarte, deci nu e pompa.Modulu este curat cel putin acolo unde vine acea tija cu gauri, nu pare sa fie nimic oxidat sau sa fi intrat apa in el. Capacul de deasupra nu l-am desfacut. Vro idee ce sa mai fac, pt ca se pare ca nu e de la pompa, iar la modul nu am ce verifca altceva, eventual sa arunc o privire in el sa vad daca nu a ajums apa pe la piese, dar nu stiu cum se desface. |
||
23rd Sep 2014 6:13 am |
|
alex_pescaru Member Since: 12 Mar 2009 Location: RO Posts: 4642 |
In acea tija cu gauri este valva de comanda si senzorul de presiune.
|
||
23rd Sep 2014 6:55 am |
|
Am schimbat uleiul si filtrele acum vro 50000 km cred. Pe filtru se vede putina mizerie dar nu cine stie ce.Dar oricum trebuia sa invarta motorasul de la pompa daca primea comanda de la modul.
|
||
23rd Sep 2014 8:08 am |
|
LR a schimbat de ceva ori softul de la Haldex.
|
||||
23rd Sep 2014 10:30 am |
|
O sa incerc si asa sa vad ce se intampla.Oricum am incercat si data trecuta dar nu se auzea nimic. Ma ingrijoreaza smuciturile si blocatul unei roti cand luam viraje, s o fi dus haldexu cu totul. Va tin la curent.Multumesc |
||
23rd Sep 2014 1:47 pm |
|
Am fost pana la reprezentanta aici in Craiova. Mecanicul era in concediu, iar tipul care a facut testul a zis ca asta i a dat pe tester, ca ar fi pompa. I am zis ca pompa e ok, functioneaza. Mi a zis ca oricum nu o plateam daca schimbarea ei nu rezolva problema. Intre timp am vazut clar ce se intampla. Pe drum drept masina merge perfect, la primul viraj deja se aude sub masina central ca o ,, alunecare " de doua discuri, un troscanitparca s ar torsiona ceva si ar "scapa" deodata. A facut zgomotul si dupa ce am parcat si la un minut am auzit zgomotul cu masina oprita. Tipul de la service a zis ca trebuie sa desfaca diferentialul, sa se uite pe acolo. Curios este ca dupa ce masina simte problema si pune acel mesaj " transmis.... traction reduced" masina merge normal. Probabil ca daca as cunoste mai bine cum functioneaza toata transmisia, poate mi as da seama de unde vine problema, haldex sau diferential? Si oare cum as putea sa fac ce face masina sa nu mai trosneasca, ca sa pot face drumul linistit pana la Bucuresti? |
||
24th Sep 2014 7:09 pm |
|
Haldex-ul este, de fapt, ca un ambreiaj comandat intre puntile fata si spate.
|
||
24th Sep 2014 7:42 pm |
|
Am facut chestia asta, am scos siguranta, dar tot asa facea, e drept ca nu am facut decat sa scot masina din parcare si s o bag la loc cand am vazut ca face acele zgomote. Ma dus sa mai incerc odata. |
||
24th Sep 2014 7:46 pm |
|
Sigur ai scos FB6?
|
||
24th Sep 2014 7:50 pm |
|
Scuze, ai avut dreptate. Nu mai face, dar am si beculetul acela galben de la DSC aprins intermitent si Mesajul DSC pe bord. Deci e clar ca e de la Haldex si nu de la diferential.Care sa fie motivul pentru care sa ramana haldexul blocat?Probabil ca modulul acela e de vina. Daca as gasi unul de proba macar as sti de unde e buba. |
||
24th Sep 2014 8:06 pm |
|
Poate sa fie din soft? Banuiesc ca acel modul colecteaza informatii din mai multe locuri si functie de asta comanda pompa. Deci orice informatie gresita poate sa comande functionarea aiurea a pompei, deci nu sigur ca e acel modul. |
||
24th Sep 2014 8:12 pm |
|
Da, nu mai merge cum trebuie DSC, deci trebuie sa ai grija la drum lung la viraje luate cu viteza deoarece DSC se bazeaza (si) pe tractiunea spate.
|
||
24th Sep 2014 8:15 pm |
|
Toate informatiile sunt controlate/verificate ca sa fie in tolerante de ECU-urile raspunzatoare inainte sa fie trimise (informatiile) pe magistralele de date.
|
||
24th Sep 2014 8:19 pm |
|
|
All times are GMT |
< Previous Topic | Next Topic > |
Posting Rules
|
Site Copyright © 2006-2024 Futuranet Ltd & Martin Lewis