Home · FAQ · New Posts · My Posts · PMs · Search · Members · Members Map · Calendar · Profile · Donate · Register · Log In |
Home > Romanian > O parere despre cauciucuri |
|
|
alex_pescaru Member Since: 12 Mar 2009 Location: RO Posts: 4642 |
De ce sa nu mai fie bune?
|
||
5th Dec 2015 10:14 pm |
|
woox Member Since: 22 Jan 2013 Location: Bucuresti Posts: 42 |
Pai asa stiam, ca se strica calitatea cauciucului, ca pentru iarna sunt facute cu o anumita compozitie si la temperaturi ridicate se strica calitatea cauciucului, acelasi lucru fiind valabil si pentru cele de vara.
|
||
5th Dec 2015 10:17 pm |
|
Cauciucul este mai moale, intr-adevar, mai flexibil, se uzeaza mai repede, dar nu cred ca structura lui interna se strica....
|
||
6th Dec 2015 9:09 am |
|
idea este ca am fost weekendul trecut la parcul national putna vrancea si era foarte foarte multa zapada, drumul era cat de cat curatat s la o curba in care mergeam cu aprox 40-50 km/h mi-a alunecat rau de tot, e jos era mazga si cred ca si gheata si m-am speriat rau ( mam oprit fix in parapet ) si de aceea ma gandeam sa le schimb desi au carne si nu sunt uzate.
|
||
6th Dec 2015 9:18 am |
|
Cred ca viteza era de vina...
|
||
6th Dec 2015 9:21 am |
|
Ok o sa ma risc atunci cu ele in maramures in decembrie
|
||
6th Dec 2015 9:28 am |
|
Eu nu am folosit niciodata lanturi.
|
||
6th Dec 2015 10:07 am |
|
DareDevil Member Since: 08 Dec 2013 Location: Bucharest Posts: 25 |
Raspund tarziu si aici dar...de ce nu Cu a mea am pierdut controlul o singura data, la Arcul de Triumf, la cateva zile dupa ce am cumparat-o. Dar cauciucurile aveau deja 5 ani (pe masina), profil destul de sters si erau all-season (goodyear wrangler hp). Viteza nu era mare, dar mazga ce acoperea asfaltul a fost suficienta. Norocul meu ca a fost noapte si nu aveam alte masini pe langa mine. Cateva zile dupa, le-am schimbat (Nokian WR2). De atunci nici un fel de problema. Lanturile noi, nefolosite, indiferent de drumurile bantuite. Am fost inclusiv la peste pe toamna tarziu (pe balta Valter Maracineanu) si din cauza vremii ploioase am hotarat sa schimb anvelopele de vara cu cele de iarna pentru un plus de comfort psihic. Chiar daca pamantul de acolo se lipeste si incarca cauciucul in draci nu am avut nici o problema. A iesit din toate baltile si pantele de acolo cu turatiile sub 2300 in conditiile in care zilele alea berlinele au avut "interzis" pe balta . La ski la fel, zapada si gheata destula in anumite situatii (statiunea Straja), nici o problema. Alta situatie pe sosea virajata acoperita cu zapada proaspata si batuta de masini...placerea mea (partea aia de orgoliu personal), lasam in urma lejer berlinele indiferent de marca si "pozitie sociala" Sunt de parere ca, daca anvelopele sunt in parametrii, nu ai nevoie de lanturi atata timp cat faci totul cu masura. "Acela care ar respecta intocmai toate regulile de prudenta invatate, ar ramane in mod practic condamnat la inactivitate" Lionel Terray |
||
6th Mar 2016 7:54 am |
|
|
All times are GMT |
< Previous Topic | Next Topic > |
Posting Rules
|
Site Copyright © 2006-2024 Futuranet Ltd & Martin Lewis