Forum-Gallery-Shop-Sponsors

« Advertise on Freel2.com

Home > Romanian > rulment fata
Post Reply  Down to end
Page 1 of 1
Print this entire topic · 
clautdr

Romania 2007 Freelander 2 TD4 S Manual Stornoway Grey
rulment fata

Salutare fratiilor!
sper ca sunteti bine cu toti (de la familie la lr-uri)

pe scurt, 80k acum (cumparata la 50k)

planetara lunga schimbata (de cand am achiz. burduf umezit ,zgomot pe la 70k) 1200 lei
placute frana fata 200lei (pe cutie scria si FORD,JAGUAR)
inchidere usa sofer nu m-ai facea servici (dupa o perioada de timp este functionala din nou)

acum cand rulez se aude un zgomot de rulment ,cand virez spre stanga dispare cand virez spre dreapta se aude mult mai accentuat
roata fata dreapta are un joc de 2mm am cuparat rulment FAG 430 lei ,
idea este ca prin poze si internet apare rulmentul cu tot cu o flansa cu cele 5 prezoane si pretul este de 1000 lei
iar mie mi-a adus doar rulmentul ,este ok ? poate mecanicul sa-l schimbe?.
pana acum tot ce am facut la masina am facut eu si fimiu (15ani nu stiu de unde or sa ne plateasca pensiile peste 20 de ani, maini stangi frate).

cam asta este situatia cu lr-ul la 80k

Post #161315 17th Nov 2012 3:55 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Send e-mail Reply with quote
alex_pescaru

Re: rulment fata

clautdr wrote:
acum cand rulez se aude un zgomot de rulment ,cand virez spre stanga dispare cand virez spre dreapta se aude mult mai accentuat
roata fata dreapta are un joc de 2mm

Salut.
Dupa cum descrii, rulmentul stanga ar trebui sa fie cel cu probleme, nu cel din dreapta...
La virarea spre stanga, masina "apasa" mai tare, din cauza inclinarii, pe rulmentii din dreapta si mai putin pe cei din stanga. Si viceversa.
Daca sunetul dispare, inseamna ca rulmentii care sunt mai putin apasati, adica cei din stanga la virarea la stanga, sunt cu probleme.

Cat despre ansamblu, intr-adevar sunt cu tot cu flansa cu prezoane. Asa este si piesa descrisa, LR003157.
Si tot ansamblul se preseaza in interiorul elementului de suspensie.

Si cu toate astea, se pare ca rulmentul poate fi separat de flansa cu prezoane, dupa cum apare in pozele de detaliu de mai jos. Poate un mester bun, cu scule potrivite, il poate desface si pune pe cel nou.
Click image to enlarge

Mai multe imagini cu ansamblul, aici:
http://ylparts.en.alibaba.com/product/6321...3157_.html

Nu fii prea aspru cu cel mic... Nu cred ca e numai vina lor.
Aminteste-ti ca pe vremea noastra faceam ore de atelier la scoala generala. Ceausescu a avut grija ca la iesirea din scoala generala (8 clase) toti baietii erau calificati cel putin ca un lacatus. Stiam sa taiem cu bomfaierul, sa masuram cu rigla si sublerul, sa indoim si sa prelucram metalul, sa sudam, etc.
Astazi... pauza.
Asa ca mai bine ia-l pe langa tine cat mai mult si invata-l tu ceea ce nu se face la scoala.

Post #161319 17th Nov 2012 4:31 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
clautdr

multumesc de info,
am gresit ,cand virez spre dreapta zgomotul se accentueaza. daca virez spre stanga zgomotul dispare
Ce ma nelinisteste este ca pe cateva situri de piese rulmentul apare pentru ambele generatii de LR-uri si incutie inafara de rulment m-ai este si o piulita mare de planetara si o siguranta(desi stim ca la planetara fata este o saiba si un surb ce se infileteaza in planetara si care tine capul de planetara in butuc..

sper sa fie ok

Post #161323 17th Nov 2012 5:17 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Send e-mail Reply with quote
alex_pescaru

Nu stiu ce sa zic...
Chiar si in manualul de service, unde este procedura de schimbare, spune clar ca rulmentul e impreuna cu flansa....
S-ar putea sa aiba dreptate si flansa sa fie introdusa prin presare in interiorul rulmentului si apoi cu o alta presa sa fie rasfranta peste rulment, precum se vede in pozele postate de mine. In cazul asta chiar nu mai ai cum sa scoti doar rulmentul de acolo...

Poate rulmentul intr-adevar este acelasi, dar modul de atasare de flansa in cazul FL2 il face de nefolosit aici. Asta in cazul in care ai doar rulmentul.

Disclaimer Very Happy : Vorbesc doar dandu-mi cu parerea, nu am avut unul fizic in mana sa pot spune in cunostinta de cauza...

Post #161324 17th Nov 2012 5:31 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
clautdr

LR de vanzare

Salutare prieteni,

Cu un nod in gat postez acest mesaj

cred ca voi fi nevoit sa scot la vanzare LR-ul cumparat acum 1an jumate (criza ne loveste pe unii dintre noi )

cu siguranta daca situatia revine la normal peste o perioada de timp tot un LR 2 voi achizitiona.
Se conduce foarte usor ,asta iarna nu a avut rival (in orasul meu ,CERNAVODA strazile erau prine de zapada nu a fost o secunda incapabila sa treaca peste nameti),consumul este bun pentru un 4x4 permanent

probabil pretul va fi de 12.700 euro.

Post #161879 22nd Nov 2012 5:01 pm
clautdr

rulment fata schimbat

Salutare fratilor,

am schimbat rulmentul ,dupa ce l-am inlocuit pe cel simplu cu cel cu flansa (dupa ce este presat rulmentul in ansamblu, probabil la presa se face o buza peste camasa din interior a rulmentului si-l face de neinlocuit)

pret 930 lei

Post #162580 28th Nov 2012 6:29 pm
alex_pescaru

Deci am banuit bine in mesajul anterior... Trebuie unul cu tot cu flansa...
E bine de stiut si pretul. Thanks!

Iti tin pumnii si iti doresc ca toate problemele sa ti se rezolve in cel mai bun mod, in asa fel incat sa nu mai trebuiasca sa vinzi masinuta! Thumbs Up

Post #162582 28th Nov 2012 6:50 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Post Reply
Post Reply  Back to top
Page 1 of 1
All times are GMT

Jump to  
Previous Topic | Next Topic >
Posting Rules
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum