Forum-Gallery-Shop-Sponsors

« Advertise on Freel2.com

Home > Romanian > Zgomot la viraj
Post Reply  Down to end
Page 1 of 1
Print this entire topic · 
Ionut

2007 Freelander 2 TD4 S Manual Nazca Sand
Zgomot la viraj

Salutari!

Am ajuns spre 80.000 Km si pana acum pot spune ca in mare sunt multumit de Freelander 2.

De cateva saptamani a aparut un zgomot ciudat la trenul de rulare. Se manifesta astfel:
cand virez spre stanga apare un zgomot (ca un fel de "marait") la roate din dreapta fata (de acolo mi se pare ca vine zgomotul). Sunteul este ciclic si destul de infundat. Deocamdata nu este foarte intens, dar mergand cu un prieten in masina, acesta l-a remarcat fara sa stie de problema - ceea ce inseamna ca este ceva anormal. In rest masina merge OK, dar as vrea sa verific aceasta problema si eventual sa iau masuri preventive pentru a nu ajunge la masuri majore pentru reparare.

A mai avut cineva astfel de "zgomote" la masina si eventual daca stiti de unde ar putea sa apara!

Astept comentarii si sugestii.
Thks.

Last edited by Ionut on 22nd Sep 2011 7:19 am. Edited 1 time in total

Post #114034 20th Sep 2011 1:18 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
alex_pescaru

Pot fi cauciucurile daca au un profil un pic mai "rar" pe margini/exterior, dar presupun ca nu le-ai schimbat prea recent. Si daca apare doar la virarea la stanga, de pe dreapta fata, poate fi rulmentul.
Ridic-o pe cric pe partea dreapta fata, las-o pe liber, si verifica roata.
Invarte de roata, cu mana, si ascult-o pentru eventuale zgomote suspecte - huruit.
Apoi tine roata de la ora 12 si 6 si incearc-o sa o misti cu miscari scurte, smucite.
Asculta dupa sunete ca niste pacanituri seci, cu alte cuvinte verifica sa nu aiba joc/uzura rulmentul.

Post #114065 20th Sep 2011 4:00 pm
Ionut

Merci de raspuns. Am sa incerc sa verific ceea ce sugerezi tu.

Totusi, daca ar fi rulmentul, nu ar trebui sa se auda si cand merg drept (zgomotul se aude doar la viraj spre stanga).

Intrebarea este: in afara de rulment, de la ce ar mai putea sa apara un astfel de zgomot?

Thks.

Post #114175 21st Sep 2011 7:53 am
alex_pescaru

Nu neaparat.
Daca rulmentul este inca in parametrii, atunci la mers drept nu se aude asa tare.
La curbe, apare o presiune aditionala si nu neaparat pe directia normala de incarcare statica.
De fapt chestia cu curbele este exact modalitatea de verificare a rulmentilor, daca nu se stie de la care vine zgomotul. Daca zgomotul se accentueaza la virarea la stanga, atunci rulmentul din dreapta e vinovat, deoarece masina se apasa pe el cand se inclina in curba si rulmentul e solicitat mai mult si se aude mai tare.
Daca "cimentarea" canalului de rostogolire a bilelor/rolelor se distruge/macina, atunci apare zgomotul.
In fazele incipiente cand sunt doar particule desprinse, zgomotul apare doar la solicitarile aditionale.
Imagineaza-ti o masina care merge pe strada. Daca strada e perfecta, nu se aude nimic. Daca are gropi mici din cand in cand, vei auzi suspensia care lucreaza. La fel si la rulmenti.

Mai jos o poza, luata de pe Wiki, de la un rulment de bicicleta. Se vede bine "cimentul" care s-a distrus.

Click image to enlarge

Post #114187 21st Sep 2011 9:15 am
Ionut

Foarte corect! Trebuie sa verific rulmentul.
Thks Smile

Post #114216 21st Sep 2011 12:30 pm
Gunfa

England 2007 Freelander 2 TD4 SE Manual Zermatt Silver

Just as I thought Confused What if there were no hypothetical situations?

Post #114233 21st Sep 2011 2:15 pm
Ionut

Am ridicat roata dreapta fata pe cric si se aude un huruit destul de infundat cand am invartit roata. Deocamdata este destul de slab zgomotul, dar se pare ca ar fi rulmentul (am comparat cu roata din stanga si intr-adevar la roata din dreapta in timpul rotatiei se aude un zgomot).

Totusi se pare ca fiabilitatea pieselor la Freelander 2 nu este chiar stralucita Sad Masina este f. buna, foarte placuta la condus, are multe calitati, dar cu fiabilitatea... Sa schimbi in 80 000 km doi rulmenti unul pe fata si unul pe spate nu mi se pare prea ok, mai ales ca masina este bine intretinuta si nu merg off-road cu ea.
Ma gandesc ce s-ar intampla (cu piesele) daca intr-adevar i-as testa capacitatile off-road cu adevarat... Oricum sper cu aceasta ultima reparatie (rulmentul pe fata), o perioada sa nu mai am probleme, incat sa nu-mi schimb parerea buna fata de aceasta masina.

Post #114471 23rd Sep 2011 8:22 am
View user's profile Send private message View poster's gallery Post Reply
Post Reply  Back to top
Page 1 of 1
All times are GMT

Jump to  
Previous Topic | Next Topic >
Posting Rules
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum