catalin

|
Motorul pierde putere in mers | |
Salut!
Recent, am observat o problema la Freelander 2-ul meu din 2008: dupa vreo 10-15 min de condus incepe sa piarda treptat din putere, cam ce putere aveam pe la 2000rpm incep sa am chiar si la 2500-2600rpm.
Prima data credeam ca e de la caldura, dimineata se comporta ok (fac naveta cam 25-30 min), probabil ca daca incepea sa piarda putere ma apropiam de oras si nu sesizam. La intoarcere e destul de cald, imi arata in bord peste 35 de grade, pe la jumatatea drumui incep sa simt cum scade puterea, nu brusc, treptat.
Dar azi am facut un drum putin mai lung, nu era cald, si dupa vreo 20 de min problema a inceput iar. Dupa cateva search-uri pe Google, cateva forumuri si multe pareri am observat ca problemele cele mai comune ar fi filtrul de motorina, EGR-ul sau ceva intrerupere pe la turbo. Cativa ziceau ca fix asa se comporta filtrul de motorina daca e unul prost (desi l-am schimbat acum nici un an, dar nu garantez ca nu e unul prost), altii ziceau ca daca era de la turbina problema era constanta, nu cand incepe motorul sa se incalzeasca.
Am sunat la service, dar au spus sa le las masina o zi sa o testeze, timp de care nu dispun momentan.
A mai avut cineva vreo problema similara? Cum a rezolvat-o?
|